Biskwity
- Składniki :
- 3 jajka
- Szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru wan...
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- Krem
- 250 g serka mascarpone
- 250 g śmietanki 36 %
- 3 łyżki pudru
Przygotowanie:
* Blachę wykładamy papierem do pieczenia, rysujemy 4 kółka o średnicy 10 cm.
* Białka ubijamy ze szczyptą soli.
* Kiedy masa zaczyna gęstnieć dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym. * Następnie dodajemy żółtka.
* Wsypujemy obie przesiane mąki.
* Wykładamy na okręgi formujemy ok 2 łyżki.
* Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 6 minut w temp: 180 stopni.
* Po upieczeniu wyjmujemy i zdejmujemy z blachy.
Każdy składamy na pół i odstawiamy do ostudzenia.
* Krem:
* Śmietankę oraz mascarphone chłodzimy w lodówce.
* Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać puder.
* Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone.
* Mieszamy do uzyskania kremu.
Komentarze
Prześlij komentarz