Biskwity

                           Biskwity



  • Składniki :
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru wan...
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Krem
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g śmietanki 36 %
  • 3 łyżki pudru
Przygotowanie:

* Blachę wykładamy papierem do pieczenia, rysujemy 4 kółka o średnicy 10 cm.
* Białka ubijamy ze szczyptą soli. 
* Kiedy masa zaczyna gęstnieć dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym. * Następnie dodajemy żółtka. 
* Wsypujemy obie przesiane mąki.
* Wykładamy na okręgi formujemy ok 2 łyżki. 
* Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 6 minut w temp: 180 stopni. 
* Po upieczeniu wyjmujemy i zdejmujemy z blachy. 
Każdy składamy na pół i odstawiamy do ostudzenia.
* Krem:
* Śmietankę oraz mascarphone chłodzimy w lodówce.
* Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać puder.
* Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone.
* Mieszamy do uzyskania kremu.

Komentarze