Toffi

                              Toffi

Składniki:

  • Duże opakowanie krakersów, herbatników lub biszkoptów. 
  • Blat biszkoptowy z 4 jaj. https://havenflavors.blogspot.com/2020/05/biszkopty-z-4-jaj.html
  • Masa kajmakowa.
  • Gorzka czekolada
  • Krem budyniowy:
  • Pół litra mleka.
  • 2 jaja.
  • 100 g masła.
  • 4 łyżki mąki pszennej. 
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej. 
  • Cukier waniliowy.
  • Masa śmietankowa:
  • 500 ml śmietanki 30 %.
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego.
  • 2 łyżki pudru

Przygotowanie kremu : 
* Zagotować szklankę mleka z masłem 
* Drugą szklankę mleka wymieszaj z jajkami cukrem waniliowym oraz mąkami.
* Wlej do gotującego sie mleka.
* Odstawić do wystudzenia. 

Masa śmietankowa: 
* Ubij schłodzoną śmietankę z cukrami. 
* Blachę wyłożyć papierem i ułożyć warstwę herbatników, krem budyniowy,warstwę krakersów, mase kajakową, warstwę krakersów, bitą śmietanę i startą czekoladę. 
* Odłożyć na noc do lodówki. 

Komentarze