Toffi
Składniki:
- Duże opakowanie krakersów, herbatników lub biszkoptów.
- Blat biszkoptowy z 4 jaj. https://havenflavors.blogspot.com/2020/05/biszkopty-z-4-jaj.html
- Masa kajmakowa.
- Gorzka czekolada
- Krem budyniowy:
- Pół litra mleka.
- 2 jaja.
- 100 g masła.
- 4 łyżki mąki pszennej.
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej.
- Cukier waniliowy.
- Masa śmietankowa:
- 500 ml śmietanki 30 %.
- 2 łyżeczki cukru waniliowego.
- 2 łyżki pudru
Przygotowanie kremu :
* Zagotować szklankę mleka z masłem
* Drugą szklankę mleka wymieszaj z jajkami cukrem waniliowym oraz mąkami.
* Wlej do gotującego sie mleka.
* Odstawić do wystudzenia.
Masa śmietankowa:
* Ubij schłodzoną śmietankę z cukrami.
* Blachę wyłożyć papierem i ułożyć warstwę herbatników, krem budyniowy,warstwę krakersów, mase kajakową, warstwę krakersów, bitą śmietanę i startą czekoladę.
* Odłożyć na noc do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz