Anielskie niebiosa
Składniki:
° 1 biszkopt
° 4 szkl mleka 3,2%
° 3 łyżki mąki ziemniaczanej
° 3 łyżki mąki pszennej
° 1 szkl cukru
° 1 cukier waniliowy
° 1 budyń waniliowy z cukrem
° 200g kokosu
° 4 żółtka
° 2 śmietan fix i czekolada
° Masło w kostce
° 2 opakowania herbatników
° 2 szkl mleka zagotować z cukrami i połową kokosu.
° Pozostałe 2 wymieszać z mąkąmi, budyniem oraz żółtkami.
° Do gotującego się mleka wlać mieszankę energicznie mieszając.
° Ostudzony budyń zmiksować z masłem wsypując pozostały kokos.
° Masę wyłożyć na biszkopt
° Natepnie ułożyć herbatniki oraz ubitą śmietankę.
° Zetrzeć czekoladę i gotowe.
SMACZNEGO!
Składniki:
° 1 biszkopt
° 4 szkl mleka 3,2%
° 3 łyżki mąki ziemniaczanej
° 3 łyżki mąki pszennej
° 1 szkl cukru
° 1 cukier waniliowy
° 1 budyń waniliowy z cukrem
° 200g kokosu
° 4 żółtka
° 2 śmietan fix i czekolada
° Masło w kostce
° 2 opakowania herbatników
° 2 szkl mleka zagotować z cukrami i połową kokosu.
° Pozostałe 2 wymieszać z mąkąmi, budyniem oraz żółtkami.
° Do gotującego się mleka wlać mieszankę energicznie mieszając.
° Ostudzony budyń zmiksować z masłem wsypując pozostały kokos.
° Masę wyłożyć na biszkopt
° Natepnie ułożyć herbatniki oraz ubitą śmietankę.
° Zetrzeć czekoladę i gotowe.
SMACZNEGO!
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń