Malinowa Chmurka
Kruche ciasto:
°1 szkl mąki pszennej
°3 żółtka
°0,5 szkl pudru
°0,5 łyżeczki proszku
°1 cukier waniliowy
°100 g. zimnego masła
Galaretka z malinami:
°600 g malin (świeżych lub mrożonych)
°3 malinowe galaretki
°3,5 szklanki wrzącej wody
Krem:
°500 ml śmietany kremówki 36%
°250 g serka mascarpone
°3 łyżki pudru
°1 łyżeczka wanilii
Beza z migdałami:
°3 białka
°3/4 szklanki drobnego cukru
°1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
°50g płatków migdałowych
°Składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki.
°Następnie rozwałkować i włożyć do formy wyłożonej papierem.
°Piec 20 minut w 175 st.C.
°Galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wrzątku.
°Przestudzić, wymieszać z malinami jesli są zamrożone nie trzeba ich rozmrazać.
°Odstawić do stężenia, następnie wyłożyć na kruche ciasto i włożyć do lodówki.
°Białka ubić do sztywności.
°Dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną.
°Formę odwrócić do góry dnem.
°Wysmarować masłem, wyłożyć papierem.
°Wyłożyć masę bezową, oprószyć płatkami migdałów.
°Piec 1h w 140°.
Krem:
°Śmietankę oraz serek należy schłodzić kilka godzin w lodówce
°Wszystkie składniki zmiksować do zgęstnienia
°Krem przygotować przed wyłożeniem na ciasto.
Kruche ciasto:
°1 szkl mąki pszennej
°3 żółtka
°0,5 szkl pudru
°0,5 łyżeczki proszku
°1 cukier waniliowy
°100 g. zimnego masła
Galaretka z malinami:
°600 g malin (świeżych lub mrożonych)
°3 malinowe galaretki
°3,5 szklanki wrzącej wody
Krem:
°500 ml śmietany kremówki 36%
°250 g serka mascarpone
°3 łyżki pudru
°1 łyżeczka wanilii
Beza z migdałami:
°3 białka
°3/4 szklanki drobnego cukru
°1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
°50g płatków migdałowych
°Składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki.
°Następnie rozwałkować i włożyć do formy wyłożonej papierem.
°Piec 20 minut w 175 st.C.
°Galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wrzątku.
°Przestudzić, wymieszać z malinami jesli są zamrożone nie trzeba ich rozmrazać.
°Odstawić do stężenia, następnie wyłożyć na kruche ciasto i włożyć do lodówki.
°Białka ubić do sztywności.
°Dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną.
°Formę odwrócić do góry dnem.
°Wysmarować masłem, wyłożyć papierem.
°Wyłożyć masę bezową, oprószyć płatkami migdałów.
°Piec 1h w 140°.
Krem:
°Śmietankę oraz serek należy schłodzić kilka godzin w lodówce
°Wszystkie składniki zmiksować do zgęstnienia
°Krem przygotować przed wyłożeniem na ciasto.
Komentarze
Prześlij komentarz