Pierogi z mięsem
- Składniki :
- 3 szkl mąki pszennej
- Szczypta soli
- Pół szkl wody
- 1 jajko
- 20g masła (łyżka)
- Farsz
- 1 kg mięsa mieszanego
- Cebula
- Masło
- Sól, pieprz, czosnek.
* Mąka i sól na blat.
* Masło rozpuścić w gorącej wodzie.
* Dodać do mąki mieszając.
* Dołożyć jajko.
* Wyrobić podsypując blat.
Farsz
* Ugotować i zmielić mięso użyłam mieszanego ( baraniny. Wieprzowiny oraz drobiu).
* Cebulkę podsmarzamy na maśle i dodajemy do farszu.
* Doprawiamy o wyciskamy czosnek.
* Nakladamy po łyżeczce farszu na krążki ciasta i zlepiamy.
* Wode gotujemy z solą i odrobina oleju.
* Do gotującej sie wkładamy pierogi i gotujemy 3 min od czasu wypłynięcia.
* Polewamy podsmażoną na maśle cebulką i boczkiem można również dolożyć słoninę jak to lubi.
Komentarze
Prześlij komentarz