Pierogi z mięsem

                  Pierogi z mięsem



  • Składniki :
  • 3 szkl mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • Pół szkl wody 
  • 1 jajko
  • 20g masła (łyżka)
  • Farsz
  • 1 kg mięsa mieszanego
  • Cebula
  • Masło 
  • Sól, pieprz, czosnek. 
* Mąka i sól na blat. 
* Masło rozpuścić w gorącej wodzie.
* Dodać do mąki mieszając.
* Dołożyć jajko. 
* Wyrobić podsypując blat.
Farsz
* Ugotować i zmielić mięso użyłam mieszanego ( baraniny. Wieprzowiny oraz drobiu).
* Cebulkę podsmarzamy na maśle i dodajemy do farszu.
* Doprawiamy o wyciskamy czosnek.
* Nakladamy po łyżeczce farszu na krążki ciasta i zlepiamy.
* Wode gotujemy z solą i odrobina oleju.
* Do gotującej sie wkładamy pierogi i gotujemy 3 min od czasu wypłynięcia.
* Polewamy podsmażoną na maśle cebulką i boczkiem można również dolożyć słoninę jak to lubi. 

Komentarze