Strogonow słodko pikantny
Składniki :
- 0,5-1 kg mięsa użyłam dziczyzny
- 3 ogorki korniszonowe
- 4 ogorki po soczwańsku pikantne
- Papryka świeża oraz ze słoika
- 2 garści grzybów u mnie prawdziwki
- 2 cebule
- 2 zabki czosnku
- 2 Kostki rosołowe
- Koncentraty 2
- Sól, pieprz,liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra, papryka słodka, maga, przyprawa do dziczyzny, jałowiec.
Przygotowanie
* Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy wybranymi przyprawami.
* Nastepnie mieszamy w mące i podsmażamy na maśle.
* Cebulkę i zgnieciony czosnek podsmażamy na patelce i dodajemy do mięsa.
* Warzywa kroimy w paseczki i dusimy w garnku.
* Kiedy mięso jest juz podsmażone zalewamy ciepłą wodą, dodajemy warzywa, przyprawy, kostki rosołowe lub mięsne, kpncentraty, przykrywamy pokrywą i gotujemy do miękkości.
* Na koniec paprykę ostrą i słodką podsmażam na małej patelni z odrobiną masła aż lekko ściemnieje doda to koloru i smaku.
* Zasmażka jeśli ktoś lubi gęściejsze ( mąkę z odrobiną masła podsmażamyna patelni i dolewamy odrobinę wody) lub szklanka zimnej wody z 3-4 łyżkami mąki, mieszamy dolewamy wywar i łączymy.
Komentarze
Prześlij komentarz