Brzoskwiniowy pocałunek

                            Brzoskwiniowy pocałunek



  • Składniki na ciasto:
  • 2,5 szkl przesianej mąki.
  • Kostka margaryny.
  • Szkl cukru pudru.
  • Cukier waniliowy.
  • 2 serki waniliowe Danio.
  • Łyżeczka proszku.
  • Krem budyniowy:
  • 3 szkl mleka 
  • Pół szkl cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • Mały barwnik czerwony
  • Brzoskwinie w puszce.
* Przygotowanie:
* Składniki na ciasto wyrabiamy na stolnicy i dzielimy na 2 części.
* Następnie jedną wkładamy we woreczek i do zamrażarki a drugą wykładamy na blachę wysmarowaną i wyłożoną papierem.
* Ciasto należy podziurkować widelcem i podpiec 15 min w 200 stopniach.
* 2 szkl mleka wstawiamy na palnik do gotowania a w reszcie mleka wymieszać z budyniami i barwnikiem.
* Kiedy zacznie się gotować dokładamy mieszankę i cały czas mieszamy aby się nie przypalił.
* Wylewamy gorący na wystudzony kruchy spód.
* Układamy brzoskwinie osuszone z soku i nakrywamy resztą ciasta z zamrażarki lekko dociskając pomiędzy brzoskwiniami aby powstały pagórki. 
* Wstawić do piekarnika na 40 min w 180 stopniach.

Komentarze