Brzoskwiniowy pocałunek
- Składniki na ciasto:
- 2,5 szkl przesianej mąki.
- Kostka margaryny.
- Szkl cukru pudru.
- Cukier waniliowy.
- 2 serki waniliowe Danio.
- Łyżeczka proszku.
- Krem budyniowy:
- 3 szkl mleka
- Pół szkl cukru
- 2 budynie waniliowe
- Mały barwnik czerwony
- Brzoskwinie w puszce.
* Przygotowanie:
* Składniki na ciasto wyrabiamy na stolnicy i dzielimy na 2 części.
* Następnie jedną wkładamy we woreczek i do zamrażarki a drugą wykładamy na blachę wysmarowaną i wyłożoną papierem.
* Ciasto należy podziurkować widelcem i podpiec 15 min w 200 stopniach.
* 2 szkl mleka wstawiamy na palnik do gotowania a w reszcie mleka wymieszać z budyniami i barwnikiem.
* Kiedy zacznie się gotować dokładamy mieszankę i cały czas mieszamy aby się nie przypalił.
* Wylewamy gorący na wystudzony kruchy spód.
* Układamy brzoskwinie osuszone z soku i nakrywamy resztą ciasta z zamrażarki lekko dociskając pomiędzy brzoskwiniami aby powstały pagórki.
* Wstawić do piekarnika na 40 min w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz