Ciasto bananowo - krówkowe

       Ciasto bananowo - krówkowe



  • Składniki:
  • Herbatniki petit beurre.
  • Puszka masy kajmakowej.
  • 4 banany.
  • Cytryna.
  • 4 łyżki pudru.
  • Śmietanka kremówka 36%.
  • Krem.
  • 200g masła lub margaryny.
  • 3 żółtka.
  • 3 łyżki mąki pszennej oraz ziemniaczanej.
  • 0,5 szkl cukru.
  • 1 mleko.
* Szklankę mleka mieszamy z mąkami oraz żółtkami.
* Resztę mleka wstawić na palnik wymieszać z cukrem.
* Kiedy zacznie się gotować wlać mieszankę z mąką ciągle mieszając.
* Zagotowany budyń odstawić i schłodzić nakryty folią.
* Masło ucierać dodając po łyżce chłodnego budyniu.
* Foremkę wykładamy papierem i układamy kolejno herbatniki-krem-plasterki bananów skropionych delikatnie odrobiną cytryny-krem-herbatniki-krówka-herbatniki-krem-śmietanka-ozdobić odrobiną masy kajmakowej.

Komentarze