Ciasto bananowo - krówkowe
- Składniki:
- Herbatniki petit beurre.
- Puszka masy kajmakowej.
- 4 banany.
- Cytryna.
- 4 łyżki pudru.
- Śmietanka kremówka 36%.
- Krem.
- 200g masła lub margaryny.
- 3 żółtka.
- 3 łyżki mąki pszennej oraz ziemniaczanej.
- 0,5 szkl cukru.
- 1 mleko.
* Szklankę mleka mieszamy z mąkami oraz żółtkami.
* Resztę mleka wstawić na palnik wymieszać z cukrem.
* Kiedy zacznie się gotować wlać mieszankę z mąką ciągle mieszając.
* Zagotowany budyń odstawić i schłodzić nakryty folią.
* Masło ucierać dodając po łyżce chłodnego budyniu.
* Foremkę wykładamy papierem i układamy kolejno herbatniki-krem-plasterki bananów skropionych delikatnie odrobiną cytryny-krem-herbatniki-krówka-herbatniki-krem-śmietanka-ozdobić odrobiną masy kajmakowej.
Komentarze
Prześlij komentarz