Sałatka węgierska

                                      Sałatka węgierska

Składniki:


  • 4 ziemniaki.
  • 2 marchewki.
  • Cebula.
  • Puszka kukurydzy.
  • Puszka fasolki białej lub czerwonej.
  • Mały słoik papryki konserwowej.
  • Pietruszka lub seler.
  • 3 łyżki koncentratu.
  • 3 łyżki majonezu.
  • 1 łyżka śmietany.
  • Pęczek szczypiorku.
  • Łyżeczka słodkiej papryki.
  • 1-2 łyżki octu.
  • Sól i pieprz.
Przygotowanie:

* Jarzyny gotujemy studzimy i kroimy w drobną kosteczkę.
* Łączymy z odsączoną kukurydzą ,fasolką i papryką konserwową.
* Kroimy cebulkę dokładamy do reszty składników.
* Doprawiamy i odstawiamy do lodówki na noc aż się przegryzie.

Komentarze