Sałatka węgierska
Składniki:
- 4 ziemniaki.
- 2 marchewki.
- Cebula.
- Puszka kukurydzy.
- Puszka fasolki białej lub czerwonej.
- Mały słoik papryki konserwowej.
- Pietruszka lub seler.
- 3 łyżki koncentratu.
- 3 łyżki majonezu.
- 1 łyżka śmietany.
- Pęczek szczypiorku.
- Łyżeczka słodkiej papryki.
- 1-2 łyżki octu.
- Sól i pieprz.
Przygotowanie:
* Jarzyny gotujemy studzimy i kroimy w drobną kosteczkę.
* Łączymy z odsączoną kukurydzą ,fasolką i papryką konserwową.
* Kroimy cebulkę dokładamy do reszty składników.
* Doprawiamy i odstawiamy do lodówki na noc aż się przegryzie.
Komentarze
Prześlij komentarz