Śledzie w śmietanie
Składniki:
- 2 kwaśne jabłka najlepiej renety.
- 7-8 filetów.
- 300 g śmietany.
- 2 małe cebulę.
- szczypiorek lub koperek.
- Sól i pieprz.
- Cytryna.
Przygotowanie:
* Jeśli używamy filetów z solanki odstawiamy je na noc namoczone we wodzie.
* Filety z olejem osuszamy papierem.
* Kroimy na mniejsze prostokąciki.
* Cebulkę kroimy w kosteczkę i zalewamy wrzątkiem na sitku i studzimy.
* Przekładamy do miski i dodajemy posiekane w kostkę jabłka.
* Wlewamy śmietanę.
* Wsypujemy świeże zioła.
* Dodajemy przyprawy oraz śledzie.
* Dolewamy łyżeczkę soku z cytryny.
* Odstawiamy na noc do lodówki aby się przegryzły.
Komentarze
Prześlij komentarz